
Vad är en nyårsafton utan ostbricka? Här är det tradition, och i år blev det med egenbakade och glutenfria kex (pepparkakor, digestive och salta örtkex, recept se nedan) samt några vegoostar utöver de vanliga 😊
Salta örtkex, ca 30 st
75 gram bregott
2,5 dl glutenfritt mjöl (ex lika delar majsmjöl, sojamjöl och bovetemjöl)
1/2 dl havregryn
En rejäl msk psylliumfröskal
En stor nypa havssalt + extra att strö ovanpå
1 msk örtkrydda (välj fritt mellan rosmarin, timjan, oregano, etc eller blanda)
Några msk vatten
Mjöl till utbakning
Smält bregotten och blanda ihop med övriga ingredienser. Kavla ut till en tunn platta och tryck ut fina kex med hjälp av pepparkaksformar eller ett glas. Lägg på bakpappersklädd plåt. Strössla över lite extra havssalt. Grädda på 225 grader i ca 5 minuter. Servera med någon god ost 😊
Kommentera