Ekologisk, i synnerhet KRAV-märkt mat är något jag försöker prioritera, även om det generellt är dyrare och kan vara bökigare att hitta. Och även om jag är långt ifrån att handla allt ekologiskt finns det vissa råvaror och livsmedel som jag hellre avstår från än handlar konventionellt odlat, eftersom det är så besprutat och/eller inhumant framställt. Och trots att det inte går att bevisa att ekologiskt framställd mat smakar bättre, det kan handla om jordmåner, klimat, sorter och annat, gör rena tanken på att produkten har gjort det bättre för miljön också att det faktiskt smakar bättre. Iallafall enligt mina smaklökar. Receptet på godare mat, det är organisationen KRAV's nya slogan. I helgen har jag varit på utbildning till kravambassadör, haft seminarier och workshops. Det har varit mycket givande och jag har bland annat lärt mig att KRAV också tar ett stort socialt ansvar och har många kriterier gällande odlarnas arbetsförhållanden. Så framöver blir det förhoppningsvis att delta på roliga events för att sprida budskapet. Men det viktigaste tycker inte jag är att man nödvändigtvis måste gå all in. Man ska kunna glädjas över de KRAV-märkta tomaterna som hamnade i dagens varukorg, istället för de tidigare konventionella 💚