Vårigt, härligt, grönt och gott. Risotto är en av mina favoriter och riktigt risottoris ska det vara. Visade sig fungera utmärkt även utan det klassiska vita vinet och parmesanosten, och med havregrädde istället 😊

Sparrisrisotto, 4-6 portioner
7-8 dl grönsaksbuljong (ex från Biofood)
En stor hackad gul lök
Olivolja
4 dl arborioris
Ett knippe sparris
Massamassa färsk/fryst persilja
2,5 dl havregrädde 
Salt
Svartpeppar

Koka upp buljongen. Fräs löken i olivoljan, tillsätt riset den sista minuten. Häll på buljongen lite i taget tills det kokat in. Under tiden, skär bort den träiga delen på sparrisen, hacka och koka i lättsaltat vatten några minuter. När all buljong kokat in och riset har en liten kärna, tillsätt havregrädde och smaka av med salt och peppar. Rör slutligen ner sparrisen och hackad persilja.

Spicy bönströssel görs genom att man hettar upp en panna med olivolja, steker en tetra med små svarta bönor och kryddar med massa cayennepeppar samt salt. Ev även chiliflakes för extra hetta. Låt rinna av på hushållspapper och lägg sedan ovanpå risotton 😊