Måste bara dela med mig av det här receptet som jag sannolikt kommer laga många gånger igen, nämligen pizza med halloumibotten! Låter kanske lite knasigt med halloumi som botten, själv är jag snarare van vid att ha halloumi ovanpå pizzan och inte i pizzan, men det blev faktiskt otroligt gott och dessutom mer mättande (trots en mindre pizza). Receptet kan även klassas som paleokost, beroende på vad man väljer för topping 😊

Pizza med halloumibotten, 2 portioner

Botten:
2 dl finriven halloumiost
1 ägg
1/2 dl kokosmjölk (eller grädde)
2 msk pofiber (= potatisfiber, finns i den glutenfria hyllan)

Blanda ihop ingredienserna och låt svälla 10 minuter. Bred ut två runda pizzabottnar på en bakpappersklädd plåt och förgrädda i 250 grader i knappt 10 minuter (vakta!). Ta ut och lägg på valfri topping. Jag valde tomatsås spetsad med basilika och massa lök, skivade champinjoner och riven veganost (jeezly från Astrid och aporna). In i ugnen igen i ca 10 minuter. Ta ut och toppa med ex ruccola vid servering ❤

Tips: vill man ha pizzan som matlåda kan man göra en pizzarulle. Rulla ihop pizzan i foliepapper och servera kall 😊



Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej