24-årig kostvetarstudent boende i Uppsala, det är jag det! Börjar med att bjuda på en vegansk kladdkaka med kokos som jag experimenterade fram häromdagen. På min födelsedag faktiskt, som tur var blev den jättegod. Den är även naturligt glutenfri, och mandelmjölet gjorde kakan knäckig och alldeles lagom kladdig. Kokossocker och kokosolja gav den en lite exotisk feeling, vilket även känns naturligare än att använda margarinjox. Nåja, check it out.


Vegansk kladdkaka med kokos
1/2 dl mandelmjöl
1 msk jyttemjöl alt potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
Mininypa havssalt 
2-3 msk kakao
1/4-1/2 dl kokossocker
2 msk kokosolja
1 msk sirap
En skvätt oatly havregrädde
Mörk choklad, finhackad
Vegoglass/grädde + bär till servering

Blanda torra ingredienser utom socker. Smält kokosolja, socker, sirap + grädde. Rör ner resten. Lägg i hälften av chokladen. Häll i en smord portionsform och strössla över resten av chokladen. Grädda ca 15 min i 175 grader och servera med ex havreglass och hallon ❤








Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej