Efter jobbet idag var jag bara så sugen på flygande Jakob, en riktig klassiker jag gillat ända sedan barnsben. Men som icke-köttätare och matgalen måste man ju ständigt vara kreativ och nytänkande i köket, så istället blev det min egna variant :)



Stekte en gul lök mjuk i olivolja, saltade och vände runt en påse sojabitar (från Anamma). La slutligen detta i en stor form. Vispade ihop havregrädde, havrefraiche, tomatpure, massa stark curry, örtsalt + svartpeppar. Hällde detta över sojabitarna, skivade över två bananer och la in i ugnen ca 25 min på 225 grader. Strödde över saltade jordnötter under de sista minuterna. Råris och ekoblomkål blev gott till, och vips hade jag även ett gäng matlådor!



Stekte en gul lök mjuk i olivolja, saltade och vände runt en påse sojabitar (från Anamma). La slutligen detta i en stor form. Vispade ihop havregrädde, havrefraiche, tomatpure, massa stark curry, örtsalt + svartpeppar. Hällde detta över sojabitarna, skivade över två bananer och la in i ugnen ca 25 min på 225 grader. Strödde över saltade jordnötter under de sista minuterna. Råris och ekoblomkål blev gott till, och vips hade jag även ett gäng matlådor!
Kommentera