Sedan jag för drygt ett år sedan blev inneboende i ett rum med endast ett litet pentry och utan riktig ugn, har jag verkligen saknat möjligheten att kunna laga pizza. Jag har tänkt att oj vad jag ska frossa i hemlagad pizza när jag kommer hem. Först nu fick jag den briljanta idén att prova att laga små portionspizzor i min mikroliknande miniugn (i pajform eftersom plåten som medföljdes vid köpet rostade sönder efter en användning). Det ska jag garanterat göra fler gånger, superbra helgmat.






Degen (2 pizzor) gör man genom att röra ihop 3 dl bovetemjöl, 1 msk psylliumfröskal, ca 2 dl vatten, 2 msk olivolja, 1 tsk bakpulver och lite havssalt.
Sedan på med valfri fyllning, jag valde tomatsås spetsad med chili och soltorkade tomater, lök, aubergine samt jeezly örter (vegoost från Astrid o aporna)
In i ugnen 250 grader 15 min ❤
Kommentera