Pannkakor behöver inte alls innehålla komjölk och en massa vetemjöl, och serveras med sylt innehållandes mer socker än bär. Idag inspirerades jag lite av en annan Helhetshälsaambassadör (Hanna Fornhem, som också har en blogg) och gjorde kikärtspannkakor. Mixade helt enkelt en halvtetra kikärtor i min lilla nötmixer, men lika bra går det att bara mosa dem. Det högre proteininnehållet gjorde dem även mer mättande. Här kommer receptet 😊

2 ekoägg
2,5 dl växtmjölk, ex havre
2 dl kikärtor, mixas eller mosas
1,5 dl majsmjöl 
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Kokosolja att steka i (olja, inte fett!)
Ev psylliumfröskal för extra fiber, eller strandnyponpulver som färgklick 😊

Detta vispas ihop och steks någon minut på varje sida. Jag serverade dem med honung och kanel 💚




Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej