
Grönkål äter jag i princip varje dag såhär års; det funkar till det mesta och likaså i pajer. Högsäsong är det hela vintern, och grönkål bara kryllar av nyttigheter som klorofyll, järn och C-vitamin. Häromdagen experimenterade jag därför fram en helt vegetarisk och glutenfri variant som serverades på ett julknytkalas med oss kostvetarstudenter 😊
För en stor paj
Skalet görs genom att knåda ihop 2 dl mixade kikärtor, 3 dl bovetemjöl, 0,5 dl majsströbröd, 0,75 dl olivolja, 0,75 dl vatten och 1 tsk havssalt. Tryck ut denna i en pajform och förgrädda i 175 grader 10 min.
Förväll ca 300 gram grönkålsblad och blanda ihop med en hackad rödlök, massa örtsalt, havssalt, svartpeppar samt 3 dl havrefraiche. Lägg röran i pajskalet och toppa med hackade valnötter och riven smältbar veganost ex Jeezly. Grädda i 175 grader, ca 30 min! 😊
Kommentera