Egenpåhittad yoghurtlimpa med inspiration från boken Nytt bröd. (I princip) fri från både gluten och animalier. Servera gärna med exempelvis avokado eller hemsvängt nötsmör 💚
Yoghurtlimpa med vallmofrön
600 gram havreyoghurt (eller sojayoghurt för 100 % glutenfritt)
260 gram bovetemjöl
70 gram annat mjöl, ex rismjöl/majsmjöl
20 gram psylliumfröskal
1 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
1 tsk kokossocker
Kokosolja till formen
Vallmofrön att strössla ovanpå
Rör samman alla ingredienser, tillsätt eventuellt lite havremjölk, sojamjölk eller vatten. Degen ska vara ganska kladdig. Häll den i en smord form (1,5 liter) och strössla över vallmofrön. Grädda på 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna innan du skär upp brödet 😊
Kommentera