En klassisk husmanskosträtt där fisken är utbytt mot tofu. Annorlunda men väldigt gott, där dijonsenapen, tångkaviaren och dillen lyfter hela rätten 😊
No fish gratin, 6 portioner
Mos:
1 kg mjölig potatis, skalad
2 msk olivolja
2 dl sojamjölk
1 tsk havssalt
0,5 krm vitpeppar
No fish:
500 gram tofu i skivor
Sås:
2 msk olivolja
2 msk majsmjöl
2 dl grönsaksbuljong
2 dl havregrädde
Havssalt
Vitpeppar
2 msk tångkaviar
2 msk dill
2 msk dijonsenap
2 msk gräslök
Gör så här: Koka potatisen tills den är mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mixa potatisen tillsammans med sojamjölken och övriga mosingredienser.
Gör såsen genom att värma oljan, vispa ner mjölet och späd sedan med buljongen och grädden. Salta och peppra. Tillsätt kaviar, senap och kryddor.
Tag en ugnsfast form och spritsa moset runt kanterna. Häll lite sås i botten och lägg i tofun. Häll över resterande sås. Grädda i ugnen i 225°C i cirka 30 minuter. Servera med exempelvis gröna ärtor och citron 😊
Kommentera