Sjömansbiff är väl ett typexempel på riktig husmanskost, och inte trodde väl jag att jag skulle kunna äta det igen... Men vilken maträtt går inte att veganisera? Ölen (och den tunttunt skivna löken) gör hela grejen! ❤
Sjömansbiff för fyra
2 gula lökar
Åtta potatisar
400-500 gram förvällt sojakött (kan bytas ut mot bönor, tofu....)
2-3 tsk buljong utan socker och jäst (ex Biofood's)
33 cl öl (glutenfri)
Olivolja
4 kryddpepparkorn
2 lagerblad
Havssalt och svartpeppar
Skivade, kokta rödbetor till servering
Skiva löken så tunt det bara går, stek med buljong i oljan. Ha i tunt skivad potatis, öl och kryddor. Det ska precis täcka. Låt puttra tills potatisen och löken kokats sönder något och blivit en del av såsen. Ha nu i sojaköttet skuret i tunna skivor, låt dra minst 15 minuter (eller tills morgondagen - låt grytan svalna och dra i kylen, då utvecklas smakerna ännu mer). Smaka av med salt och peppar. Servera rykande varm med nykokta rödbetor ❤
Kommentera