Baljväxter bör de flesta äta mer av, och varför inte mixa ner dem i en härlig chokladkaka? Det gör chokladkakan mer till en kladdkaka, och ingen av de som blev bjudna här hemma kunde gissa att det var bönor i kakan istället för mjöl. Dessutom sötade jag med honung istället för socker, utöver sötman från mörk choklad. Detta ger en kaka med något mer mineraler samt protein och långsamma kolhydrater vilket mättar. Try it! 😊
Black Bean Brownie
230 gram svarta bönor, kokta och sköljda (en tetra)
20 gram kakaopulver
40 gram havregryn (ev glutenfria)
Liten nypa havssalt
125 gram honung
40 gram kokosolja
2 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
Mixa ihop alla ingredienser ordentligt, men spara chokladen. Hacka hälften av denna, och smält den andra chokladhalvan i vattenbad. Rör ner denna i browniesmeten, och häll över den i en ugnsform. Grädda ca 20 minuter i 175 grader. Ta ut, låt svalna något och servera med ex bär och vispad sojagrädde 😊
Kommentera