Grönkåls- och purjopaj med chèvre, före och efter 😊
En ny variant på grönkålspaj blev det idag, hittade nämligen en ny, glutenfri variant på pajskal som jag ville prova (receptmakarna är Jessica Frej och Maria Blohm som släppt ett antal böcker om glutenfritt bak. Recept i DN 150102). Jag kan bara ge dem tummen upp, mixade kikärtor och mandelmjöl är en höjdare i paj, och kokosolja fungerade som ett utmärkt substitut till smör 👍
Såhär gjorde jag:
230 gram kokta kikärtor mixades ihop med 70 gram mandelmjöl (tips! Mixa själv av hela mandlar!), 30 gram kokosolja, 2 tsk psylliumfröskal/fiberhusk och lite havssalt. Tryckte ut degen i pajform och förgräddade i 15 minuter i 175 grader. Under tiden blandade jag ihop 225 gram förvälld grönkål, en hackad purjolök, en burk havrefraiche, örtsalt, havssalt och svartpeppar. La ner detta i pajskalet och smulade över en massa chèvre ❤ In i ugnen 40 minuter i samma ugnstemp!
Kommentera