När det gäller stroganoff är det verkligen såsen som gör grejen. Krämig och smakrik ska det vara. Tidigare har jag använt Anamma's sojabitar, men med Kung Markattas naturella tofu blev det minst lika bra. Serverade stroganoffen med blomkålsris (fram med rivjärnet eller mixern) för lite mer paleo/LCHFinspirerat. Det här gör jag igen! 😊
Stroganoff a la vego ca 4 portioner
En gul lök
8 färska champinjoner
Ett paket naturell tofu (ca 300 gram)
Olivolja
En skvätt tamarisoja, ca 2-3 msk
En burk havrefraiche (2 dl)
1/2 dl tomatpuré
Ca 2 msk dijonsenap
Färsk eller fryst persilja
Svartpeppar
Ev lite havssalt (behövs inte mycket, tamarin och senapen är väldigt salta)
Fräs hackad lök och tunt skivade champinjoner i oljan. Häll på tamarin och fräs tills allt är mjukt. Lägg åt sidan. Stek tärnad tofu. Tillsätt svampfräset och övriga ingredienser utom persilja, salt och peppar. Låt koka upp och puttra 30 minuter, gärna en timme. Smaka av med svartpeppar, ev mer senap och/eller havssalt. Tillsätt massa finhackad persilja. Servera! 😊